Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

φίλε αφρικανέ

καλώς ήρθες στον κόσμο των hedge-funds.
χμμ, ενώ η Αφρική δεν ήξερε τι θα πει πείνα έως τον 19ο αιώνα, μετά την "ανάπτυξη" της από την εισβολή του Δυτικού πολιτισμού λιμοκτονεί,  αιμορραγεί ακατάσχετα, και τώρα
τα hegde-μέσα-funds μοιάζουν με ταφόπλακα και τα συμβόλαια αγοράς γης με μνημόσυνα.
δεν ξέρω τι θα έλεγα σε έναν Αφρικανό, αλλά θυμήθηκα τι είχα πει σε άλλους αγρότες και το παραθέτω εδώ:

Φίλε αγρότη!
Τι ειρωνεία, τώρα που αποφάσισες να κατέβεις στους δρόμους, όλοι σκύψανε πάνω στα προβλήματα σου, έτοιμοι να σου προσφέρουν λύσεις, σαν καλοί φίλοι.
Να ξέρεις όμως ότι σε λίγο, όταν θα νιώσουν για τα καλά ότι δεν αστειεύεσαι, αυτοί οι ίδιοι θα σε κατηγορήσουν ότι χωρίζεις την Ελλάδα στα δύο, παραλύεις το εμπόριο ενώ παράλληλα οι αντιπρόσωποι σου θα σου πουν ότι είναι καλύτερο να δεχτείς τα ψίχουλα και να γυρίσεις πίσω στα χωράφια σου.
Όμως τι θα γίνει με τα αιτήματα σου; Τι αποζητάς; Και αλήθεια, για τι πράγμα αγωνίζεσαι;
Ένα μηδαμινό αντίτιμο για τον μόχθο σου, ελεημοσύνη και ευχολόγια, ή να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να βγεις στους δρόμους ούτε εσύ, ούτε τα παιδιά σου, έχοντας εξασφαλίσει αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης και εργασίας χωρίς να ανησυχείς για την επόμενη μέρα;
Αν επιθυμείς την ελεημοσύνη, η οποία αργά ή γρήγορα θα σε οδηγήσει ξανά σ'αυτήν την κατάσταση, δέξου αυτά που σου προσφέρουν, υπάκουσε στους αντιπροσώπους σου όταν θα σου πουν ότι “δεν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο”.
Εάν όμως θέλεις να απαλλαγείς μια και καλή από τα δεσμά που σε κρατούν αιχμάλωτο, τώρα είναι η στιγμή να αποτινάξεις από πάνω σου τα τρωκτικά που ροκανίζουν τους κόπους σου, τις τράπεζες που αδιαφορούν για την κατάσταση σου, τους αντιπρόσωπους σου που είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν μόλις τους ρίξουν το πρώτο κόκαλο, την κυβέρνηση που σε αφήνει απροστάτευτο.
Τώρα ήρθε η ώρα για να οργανωθείς, χωρίς αντιπροσώπους, να γίνεις κύριος του εαυτού σου, ίσος μεταξύ ίσων, να μείνεις στους δρόμους όσο και αν χρειαστεί.
Όμως τι θα γίνει όσο εσύ είσαι μακρυά από τα χωράφια σου? Θα συνεχίσεις να βυθίζεσαι στα χρέη?
Όχι βέβαια, τώρα είναι ο καιρός να πεις όχι στους μεσάζοντες και στα καρτέλ των βιομηχάνων που προκαθορίζουν τις τιμές των προϊόντων σου και στο κράτος-ευρωπαϊκή ένωση που επικυρώνει την αισχροκέρδεια. Η αυτο-οργάνωση και η αυτοδιάθεση είναι στα χέρια σου. Τώρα τις κρίσιμες στιγμές, πρέπει να αντέξεις. Οργάνωσε ταμείο αλληλοβοήθειας. Χρηματοδότησε και ενίσχυσε τις κινητοποιήσεις σου, κατέβα στις πόλεις, πούλησε προϊόντα που μπορείς ο ίδιος να διακινήσεις στην διπλάσια ή τριπλάσια τιμή από αυτή που πουλάς στους άπληστους δυνάστες σου. Θα διαπιστώσεις ότι και φθηνότερα θα είναι για τον καταναλωτή αλλά και θα ανταμειφτείς καλύτερα. Οι κάτοικοι των πόλεων θα σε καλωσορίσουν και θα συμπαρασταθούν στον αγώνα σου.
Οργάνωσε την ιδιοκτησία σου και τα μέσα παραγωγής σου, αν τα διαθέσεις από κοινού θα διαπιστώσεις ότι χρειάζεσαι λιγότερο εξοπλισμό για να καλλιεργήσεις την γη σου απ'ότι αν ήσουν μόνος. Αφιέρωσε χρόνο στην εκπαίδευση σου, χρησιμοποίησε με σύνεση τους φυσικούς πόρους. Κάνε συμφωνίες για την αγορά σπόρων, λιπασμάτων (άραγε τα χρειάζεσαι τόσο πολύ και σε τέτοιο βαθμό?), για το δίκτυο διανομών των προϊόντων.
Συνεταιρίσου, όχι γιατί το επιτρέπει η νομοθεσία, αλλά γιατί νιώθεις την ανάγκη να απαγκιστρωθείς από το κράτος την γραφειοκρατία και τις επιδοτήσεις, από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις εξευτελιστικές προσφορές για τα αγροτικά προϊόντα, από τις τράπεζες και τα δάνεια.
Το έτος 2013, που θα σημάνει το τέλος των κοινοτικών επιδοτήσεων, θα σε παρατήσουν, έρμαιο της τύχης σου, απέναντι σε θεριά όπως οι μεσάζοντες, οι χοντρέμποροι, οι τράπεζες.
Ε και? Κάνε την έκπληξη. Παράτησε τους εσύ τώρα!
Θυμήσου ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει
αν δεν το θελήσεις πρώτα εσύ ο ίδιος,
αν δεν νιώσεις ένας μεταξύ πολλών, ίσος μεταξύ ίσων.

παραγραφή χρεών,
κοινή ιδιοκτησία - κοινή ευημερία,
τα χωράφια της εκκλησίας στους αγρότες,
όχι στο κράτος και στην γραφειοκρατία.

φανταστική ένωση αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου